Home Drinks Zelf ice tea maken

Zelf ice tea maken

written by healthyflavours februari 12, 2015

Dagelijks drink ik vooral veel water en thee. Maar stiekem ben ik ook wel erg van van ice tea. Helaas zit het bomvol met suikers, kleurstoffen en eigenlijk niks wat je lichaam goed doet. Naja, dat is mijn mening. Eens in de zoveel tijd neem ik toch een glaasje. Daarom leek het mij een leuk idee om er een gezonde variant op te bedenken.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Het is eigenlijk vrij simpel. Ik heb het op twee manieren voor je uitgeprobeerd, namelijk de koude en de warme methode. Ik zal ze hier aan je uitleggen. De koude methode gaat als volgt. Je vult een karaf met een liter water. Daar hang je twee zakjes thee in, ik koos voor de smaak Pickwick Rooibos. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren daarin. Ik liet het daarna in de koelkast gedurende 5 uurtjes intrekken. Daarna heb ik er 1 hele citroen in uitgeperst, ook dit is optioneel. Ik vind citroensmaak heerlijk verfrissend! En whalá je hebt home made verantwoorde ice tea.

Je kunt er ook voor kiezen om het op de warme methode te bereiden. Dit doe je door 1 liter water aan de kook te brengen. Die schenk je vervolgens in een karaf en voegt twee theezakjes naar keuze toe. Laat de zakjes ongeveer 3 minuutjes intrekken en roer dan even goed. Daarna laat je hem gedurende een uur op je aanrecht afkoelen en daarna nog eventjes in de koelkast. Zodra hij afgekoeld is kun je ook weer citroen, honing of bijvoorbeeld munt toevoegen.

Zelf vind ik de warme methode toch het fijnst werken. Doordat de thee naar mijn mening het best zijn smaak kan geven aan het gekookte water.

Laat je even weten als je het geprobeerd hebt? Ik ben benieuwd!

Gezonde groetjes,
Nadia

You may also like

Leave a Comment