Home Lunch La tuna

La tuna

written by healthyflavours februari 3, 2015

Tonijnsalade, iedereen heeft er wel een variant op. Je kunt er eindeloos mee variëren en combineren. Op mijn Instagram heb je waarschijnlijk al kunnen zien dat ik er dol op ben. Het is lekker simpel en ook nog eens erg lekker. Ideaal vind ik. Toch heb ik wel een favoriet recept en die deel ik graag met jou! Het recept is geïnspireerd op en door Spanje, het is een favoriet bestemming van mij en de keuken is er ontzettend lekker.

150326_Eten_Recept

Nou ik hou je niet langer op, ik begin altijd met het uitlekken van de tonijn. Daarna doe ik het in een bakje en maak ik het smeuïg met volle yoghurt, die meng ik met twee verse teentjes knoflook, zeezout en peper. Dit geeft een heerlijke smaak aan de tonijn en is verantwoord, integendeel tot de standaard mayo die er vaak doorheen wordt gedaan. Hou jij van Aioli? Dan zal je hier zeker de vingers bij aflikken. Je kunt eventueel naar smaak nog een theelepel olijfolie toevoegen.

Als dat gedaan is snij ik een uitje, zwarte olijven en tomaatjes. Het liefst cherrytomaatjes. Oh, en er gaat door deze tonijnsalade altijd een paar eetlepels crispy maïs. Even goed roeren, met een vork. Oké dat laatste klinkt apart, maar vind ik wel erg praktisch. En dan serveren maar, op een cracker, door een salade, op een sneetje brood of gewoon los oppeuzelen. Vergeet tijdens het eten niet over een Spaans plaatsje te fantaseren, dat maakt de beleving compleet.

Laat je even weten wat je er van vindt? Buen provecho en Eetsmakelijk!

Liefs,
Nadia

You may also like

Leave a Comment