Home Little pleasures Strawberry simplicity

Strawberry simplicity

written by healthyflavours april 14, 2016

Zoals je van mijn Instagram weet, probeer ik mijn recepten en creaties graag zo simpel mogelijk te houden. Zo ook deze aardbeihapjes. Je zet ze werkelijk waar, binnen een handomdraai op tafel.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram aardbeien
  • 1 verpakking Tante Fannys deeg (verkrijgbaar bij Ah)
  • 1 eigeel
  • 1 vel bakpapier

 

Hoe maak je de aardbeihapjes?

Zoals ik je al beloofde, het is reuze simpel. Je hoeft hier geen chefkok of bakmeester voor te zijn. Zelfs de grootste keukenkluns kan dit.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rol het deeg uit en snij het in vierkantjes, of vorm naar eigen keuze. Let op: hou wat deeg over voor de randjes.
  3. Prik met een vorm een aantal gaatjes in de vierkantjes.
  4. Maak van het overgehouden deeg randjes en druk deze zacht aan.
  5. Smeer het deeg in met eigeel.
  6. Leg de baksels op het bakpapier en plaats dit in de voorverwarmde oven en laat dit 20 minuten bakken.
  7. Was de aardbeien en snij deze in plakjes.
  8. Haal de baksels uit de oven zodra ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen en bedek deze met de aardbeien. Je kunt ze ook naar wens nog insmeren met Nutella!
    Laat je weten hoe ze gesmaakt hebben?

Liefs Nadia

You may also like

Leave a Comment