Home Fris gedroogd fruit Review Fris gedroogd fruit

Review Fris gedroogd fruit

written by healthyflavours april 25, 2015

lilifruit1

Of ik gedroogd fruit wilde testen… Natuurlijk! Ik ben ontzettend fan van gedroogd fruit. Het is makkelijk te combineren met yoghurt, in baksels maar ook los uit de hand. Nu heb ik al heel wat varianten geprobeerd van gedroogde fruit soorten en kan ik concluderen dat er veel verschil in kwaliteit en smaak in zit. Zo zijn sommige mierenzoet terwijl de andere niet weg te kauwen zijn door de groffe structuur. Dat maakte mij extra benieuwd naar de van de gedroogde fruit soorten van Fris gedroogd fruit.

Frisgedroogdfruit

Het gedroogde fruit is afkomstig uit o.a. Zuid Frankrijk, Canada, Turkije en Thailand. Op ambachtelijke wijze word het fruit tot een product gemaakt. Het proces hiervan word op ecologische wijze voortgezet. Door steeds een beetje water aan de vruchten toe te voegen en op redelijke temperatuur te pasteuriseren, worden de smaak en de vitamine behouden. De textuur is de bevestiging van dit mooie proces.  En ook een fijn gegeven is dat er geen suikers en geur, kleur en smaakstoffen worden toegevoegd; in tegendeel tot vele andere varianten.

Mijn bevindingen

Ik ontving de abrikozen, pruimen, cranberry’s en vijgen om uit te proberen. Er werd mij vooraf al beloofd dat ik na de eerste hap verkocht zou zijn… En niets is minder waar! Ik opende vrijwel meteen de eerste verpakking en de smaak verblufte mij! En wat een zachte en fijne structuur! Ik liet mij niet tegen houden en trok zo ook alle andere verpakkingen open. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik niet alles in een keer heb opgegeten.

image15De abrikozen waren heerlijk zacht en sappig en kwam niet in de buurt van de supermarktvarianten. Ik proefde de vrucht er helemaal in terug en heb er heerlijk van gesmuld. Ik at ze eigenlijk steeds als snack op, zo los uit de hand.

Ook de pruimen waren lekker zacht en hadden een fijne structuur. Toch zijn ze niet mijn favoriet, maar dat heeft wel met mijn persoonlijke voorkeur te maken. Net als de abrikozen, at ik de pruimen ook los als tussendoortje.

De vijgen en de cranberry’s vond ik toch wel het lekkerst. Vaak zijn die erg droog als je ze bij een toko of in de supermarkt koopt. Ik was echt enorm verbaasd dat deze zo sappige gemaakt kunnen worden. Wat een beleving! De vijgen waren lekker zoet en at ik los op. Terwijl de cranberry’s licht zoet en een beetje zuur waren. Die at ik door mijn yoghurt, bakte ik mee door een cake en voegde ik toe aan mijn granola.

Kortom; een echte verwennerij met een fijne structuur en verse smaak

Gezonde groetjes,

Nadia

You may also like

Leave a Comment

Review Fris gedroogd fruit

written by healthyflavours april 25, 2015

lilifruit1

Of ik gedroogd fruit wilde testen… Natuurlijk! Ik ben ontzettend fan van gedroogd fruit. Het is makkelijk te combineren met yoghurt, in baksels maar ook los uit de hand. Nu heb ik al heel wat varianten geprobeerd van gedroogde fruit soorten en kan ik concluderen dat er veel verschil in kwaliteit en smaak in zit. Zo zijn sommige mierenzoet terwijl de andere niet weg te kauwen zijn door de groffe structuur. Dat maakte mij extra benieuwd naar de van de gedroogde fruit soorten van Fris gedroogd fruit.

Frisgedroogdfruit

Het gedroogde fruit is afkomstig uit o.a. Zuid Frankrijk, Canada, Turkije en Thailand. Op ambachtelijke wijze word het fruit tot een product gemaakt. Het proces hiervan word op ecologische wijze voortgezet. Door steeds een beetje water aan de vruchten toe te voegen en op redelijke temperatuur te pasteuriseren, worden de smaak en de vitamine behouden. De textuur is de bevestiging van dit mooie proces.  En ook een fijn gegeven is dat er geen suikers en geur, kleur en smaakstoffen worden toegevoegd; in tegendeel tot vele andere varianten.

Mijn bevindingen

Ik ontving de abrikozen, pruimen, cranberry’s en vijgen om uit te proberen. Er werd mij vooraf al beloofd dat ik na de eerste hap verkocht zou zijn… En niets is minder waar! Ik opende vrijwel meteen de eerste verpakking en de smaak verblufte mij! En wat een zachte en fijne structuur! Ik liet mij niet tegen houden en trok zo ook alle andere verpakkingen open. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik niet alles in een keer heb opgegeten.

image15De abrikozen waren heerlijk zacht en sappig en kwam niet in de buurt van de supermarktvarianten. Ik proefde de vrucht er helemaal in terug en heb er heerlijk van gesmuld. Ik at ze eigenlijk steeds als snack op, zo los uit de hand.

Ook de pruimen waren lekker zacht en hadden een fijne structuur. Toch zijn ze niet mijn favoriet, maar dat heeft wel met mijn persoonlijke voorkeur te maken. Net als de abrikozen, at ik de pruimen ook los als tussendoortje.

De vijgen en de cranberry’s vond ik toch wel het lekkerst. Vaak zijn die erg droog als je ze bij een toko of in de supermarkt koopt. Ik was echt enorm verbaasd dat deze zo sappige gemaakt kunnen worden. Wat een beleving! De vijgen waren lekker zoet en at ik los op. Terwijl de cranberry’s licht zoet en een beetje zuur waren. Die at ik door mijn yoghurt, bakte ik mee door een cake en voegde ik toe aan mijn granola.

Kortom; een echte verwennerij met een fijne structuur en verse smaak

Gezonde groetjes,

Nadia

You may also like

Leave a Comment