Home Detox Koning Review Detox Koning

Review Detox Koning

written by healthyflavours juni 23, 2015

Het is iets wat je de laatste tijd steeds meer hoort. Detox. Na veel er over gelezen te hebben kon ik mijn eigen conclusie al trekken, een reinigings-boost voor je lichaam. Nu eet ik al redelijk gezond op een doorsnee dag, vroeg ik mij wel af wat het effect daarom bij mij zou zijn. Toen ik in contact kwam met Detox Koning, leek het mij erg leuk om het eens uit te proberen. Nathalie van Detox Koning bood mij de drie daagse kuur aan om uit te testen voor jullie. Ik ga jullie in dit blogreview de ins en outs vertellen: Honger gehad? Afgevallen? Wc bezoekjes? Moe? Futloos? Zwaar? Ik vertel het je allemaal.

IMG_6713

Afbouw
Volgens Nathalie is het verstandig om twee dagen voor de detox begint af te bouwen met eten. Om zo je lichaam te laten wennen aan minder calorie innamen en vast voedsel. Dus ik volgde haar advies netjes op. De eerste afbouw dag telde voor mij eigenlijk niet mee, ik moest minderen met: kaas, rijst, vlees, brood, aardappelen en pasta. Maar, ja dat eet ik eigenlijk vrijwel nooit, tot zelden. Dus die dag had ik vast mooi in de pocket. Daarna volgde de tweede afbouw dag. Alleen groente en fruit… Man, man, man, waar ben ik aan begonnen dacht ik even toen ik op stond. Maar gelukkig vind ik groeten en fruit erg lekker. Tussendoor geen honger gehad en ook geen trek. Toen de avond aanbrak miste ik wel iets warms en besloot daarom een groentesoep te eten, groente is groente. Die zelfde avond lag ik in bed, best met een lading gezonde spanning. Ik was zo ontzettend benieuwd hoe mijn lichaam op de detox zou gaan reageren.

Dag 1
Toen ik wakker werd, wist ik hoe laat het was. De eerst detox dag stond op mij te wachten. Ik had er eigenlijk ontzettend veel zin in. Toen ik mijn mail opende kreeg ik nog een leuke motiverende tekst van Nathalie. Ze moedigde mij aan en gaf mij nog meer wilskracht. Eenmaal beneden in de keuken keek ik op het lijstje welke sapjes ik voor dag 1 mocht gaan drinken. In totaal zijn het er drie. Voor de ochtend, middag en avond. Het advies was om over elk sapje vier uurtjes te doen.

Maar voor ik mijn eerste sapje mocht gaan drinken moest ik eerst nog een aloe vera-cranberry en tarwegrasshot nemen. En daarnaast nog een multivitamine pil en Chlorella tablet. Oh en naast dat alles een glas met water en citroen. Om eerlijk te zijn vond ik dit geen pretje op een lege maag. En ik was daarom extra blij toen ik deze ellende mocht wegspoelen met mijn eerste sapje. Je kan de smaakjes aan het einde van mijn blog terug vinden. Tussen het eerste en tweede sapje door dronk ik veel water, as usual…. Zo ook tussen mijn tweede en derde sapje. Eigenlijk geen trek of honger gehad, tot mijn grote verbazing. Ook niet ziek, zwak, misselijk geweest. Geen wc aanval gehad, niet futloos of moe geweest maar eigenlijk vooral veel energie gehad. Na het laatste sapje van de dag, miste ik wel mijn avondeten. Maar dat zat tussen mijn oren, vertelde ik mijzelf. Ik ging lekker vroeg naar bed en kon mij zo verheugen op de volgende ochtend, mijn volgende sapje. Althans dat dacht ik, want toen ik eenmaal in mijn bedje gekropen was, schoot mij te binnen dat ik nog een klei-shot moest nemen. Geweldig, volgens Nathalie is dit niet het lekkerste wat er is. Met tegenzin slenterde ik terug naar mijn keuken om het nog te nuttigen. Mijn hemel, wat een bagger. In bed lag ik nog te knarsetanden van de klei, lekker joh… IMG_6731Dag 2
Ik werd wakker en dacht, nog twee dagen te gaan. Ik ben nu eenmaal begonnen en dan maak ik het ook af, zo ben ik dan ook wel weer. Ik zag op tegen het ochtendritueel: de shotjes en de vitamines. Maar hopelijk kon dat nu alleen maar meevallen, na die ontiegelijk, onverteerbare klei-shot van gisteravond. Ik kneep mijn neus dicht en probeerde alle onderdelen zo snel mogelijk naar binnen te gooien. Je had me moeten zien, zo onbehouwen als het maar kon.

Mijn eerste sapje van de dag, dronk ik tussen tien en twee uur. Ik stelde het zolang mogelijk uit, zodat ik uiteindelijk met mij laatste sapje nog tot een uur of tien ‘s avonds kon doen. Daarop volgend nam ik mijn tweede sapje tussen drie en zeven uur. Daarna dronk ik de detox thee die bijgeleverd was bij de sap-kuur. Niet mijn favo smaak, maar het was lekker voor de afwisseling. Om acht uur nam ik mijn laatste sapje en die dronk ik per ongeluk binnen een uur op. Misschien onbewuste trek gehad. Maar zeker geen last van gehad. Ik bleef ontzettend lang op de bank hangen, ik wist dat het klei-shotje op mij aan het wachten was. Terwijl ik op het punt stond het over te slaan dacht ik kan mij het schelen, ik doe het gewoon, voor ik het weet lig ik lekker in bed. En ja hoor daar lag ik weer knarsetandend. Trouwens, nog steeds geen wc bezoekjes, honger, vermoeidheid of overige kwalen gehad. Ik was ontzettend energiek. Ik mailde Nathalie tussendoor nog of het normaal was dat ik niet naar de wc moest voor een grote beurt. Maar volgens haar was dat zelf meer dan normaal. Je stoelgang gaat pas weer opgang als je vezels binnen krijgt, dus bij de opbouw van het eten na je detox.

Dag  3
Deze dag ging ik doen met twee vingers in mijn neus, althans dat dacht ik dan. Ik stond op en waggelde naar de keuken. Daar nam ik afscheid van het goorste ochtendritueel allertijden. Lekker dat gevoel van, dit hoef ik na vandaag niet meer. Zo verliep ook de rest van de dag. Eigenlijk net zo vlekkeloos als de eerste twee dagen. Ik moest wel werken deze dag en na zeven uurtjes heen en weer te hebben gerent, werd ik toch wel licht in mijn hoofd. Daar waarschuwde Nathalie al voor. Detox en drukte gaan niet samen. En ja hoor, mevrouw ijverig moest het weer eens zelf ervaren. Na mijn werk nam ik mijn laatste sapje en daarmee trok mijn lichte gevoel ook meteen weg. Ik irriteerde mij eigenlijk wel dat ik nog steeds niet voor een grote beurt naar de toilet kon. Meestal heb je dan echt het gevoel dat je lichaam zijn werking doet. Maar goed, nog even geduld dan maar. Ik sprong bijna van geluk toen ik mijn laatste klei-shotje ingenomen had, wat ben ik blij dat ik die nooit meer hoef te nemen. Ik ging met een heerlijk gevoel naar mijn bed, ik voelde mij helemaal voldaan.

IMG_6793 (3) Opbouw
Yes, me lichaam heeft de detox overleefd. Of is het toch een mentaal ding… Ik denk dat het een combi is geweest. Anyway, ik heb het afgerond. Zonder honger, dat vond ik nog het meest opvallende aan de hele detox. Beetje jammer dat ik de eerste opbouw dag weer met een groente en fruit dag moet starten. Maar ik kan moeilijk meteen weer alles naar binnen stouwen. Deze dag verliep eigenlijk best goed. Ik had gedacht zin te hebben in al het eten wat ik zag, maar ik was zo blij dat ik weer gewoon kon kauwen.

Opbouw dag twee at ik twee rijstwafels met gekookte eieren, een appel, een salade gemaakt van o.a. zalm en avocado (favorietje!) en in de avond een groentesoep.

Conclusie
Heerlijk weer te mogen eten, maar ik kan duidelijk minder op dan normaal en moet mijn porties kleiner maken. Een week later zat ik bij een all you can eat sushi restaurant:  zat bij ronde 1 al tegen mijn grens aan en bij ronde 2 kon je mij weg dragen. Wc bezoekjes zijn wel weer geactiveerd en niet z’n beetje ook. Nu hoor ik je al de hele tijd denken, is ze nou afgevallen. JA. 3 kilo in totaal. Maar daar deed ik het niet voor maar is natuurlijk wel mooi meegenomen. Ik zou de detox het liefst twee keer in het jaar doen, dat gun ik mijn lichaam. Even helemaal rust en een pure reiniging. En dat alles gecombineerd met een bom van energie! Ik ben tevreden!!

De sapjes
Rocket: Komkommer Appel Banaan Peterselie
Tropic explosion: Sinaasappel Kiwi Appel Banaan
Milano: Wortel Spinazie broccoli limoen
Splash: Tomaat Komkommer Banaan Peterselie
Ibiza: Wortel Appel Grapefruit Peterselie
Green Smile: Appel Spinazie Banaan limoen
Tropical: Sinaasappel Rode paprika Wortel Limoen
Sour sweet: Zuurkool Ananas Appel
Pinkdream: Sinaasappel Aardbei Framboos

You may also like

Leave a Comment