Home Diner Quinoa geitenkaas salade. Berry lekker.

Quinoa geitenkaas salade. Berry lekker.

written by healthyflavours maart 29, 2015

image2

Zoals je misschien wel weet ben ik een echte geitenkaas fan. En laat ik nou net een heerlijk pakketje van Bettine ontvangen. Dat betekend lekker uitproberen in mijn keuken. Ik wilde iets in het teken van de zomer maken, om het grauwe nasleep van de winter weg te eten. Heerlijk vind ik het om het zonnetje in huis te brengen en op het bord. Het is een fris zoete salade geworden. Ik deel graag het recept met jullie, zodat ook jij lekker kunt smullen.

image1Allereerst een rijtje met benodigdheden hieronder, voor de bereiden voor twee personen. Je hebt helemaal niet veel nodig, lekker simpel. Dat staat bij Healthyflavours altijd centraal. Want met weinig kun je veel.

Allereerst verwarm je de oven vast aan op 160 graden, terwijl je alle ingrediënten klaar legt. Bedek de ovenschaal met een stukje bakpapier en verdeel daar de schijfjes geitenkaas op. Zodra de oven goed voorverwarmd is, kun je de ovenschaal erin doen.
Haal vervolgens de ijsbergsla uit de zak en verdeel die over een bord. Doe daar vast 1 eetlepel honing door. Snij vervolgens de 2 tomaten in partjes en verdeel die over de salade. Ontdooi het zomerfruit even in een kommetje met lauw warm water. Laat die uitlekken en voeg die daarna ook toe. Wacht 10 minuutjes tot de geitenkaas mooi goudkleurig is en schuif die voorzichtig van het bakpapier op de salade. Als laats besprenkel je het geheel met de gepofte quinoa en 2 eetlepels honing.

Ik zeg smullen maar! Laat je even weten of je de salade ook zo lekker vindt?

Gezonde groetjes,

Nadia

You may also like

Leave a Comment