Home Diner Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

written by healthyflavours juli 26, 2016

Zoals je wellicht wel weet ben ik dol op pesto. En liet ik nou net nog een restje home made pesto in de koelkast hebben staan. Natuurlijk kon ik het niet laten om hier iets mee te maken. Anyway, zoals beloofd op mijn Instagram deel ik nu het recept van dit heerlijke gerecht met jullie. Let op: om je vingers bij af te likken.


Wat heb je nodig? (3 personen)

  • 350 gram fisili pasta
  • 500 gram kipgehakt
  • 4 eetlepels home made pesto
  • 2 handjes rucola
  • 1 takje basilicum
  • 1 ui
  • handje cherrytomaatjes
  • theelepel knoflookpuree
  • snufje zout en peper
  • scheutje olijfolie


Hoe bereid je de Pasta Pesto?

  1. Doe de pasta in een pan met ruim water en laat na het 10 minuten koken
  2. Zet een koekenpan op het vuur doe er een schuitje olijfolie in en voeg de knoflookpuree en de ui (gesneden) hieraan toe. Even laten fruiten en voeg vervolgens het kipgehakt eraan toe. Laat 8 minuten doorbakken.
  3. Snij ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en pluk de basilicum van het takje af.
  4. Giet de pasta af en voeg hier de pesto, rucola en basilicum aan toe. Ook kun je nog een beetje olijfolie er doorheen doen. Doe vervolgens de deksel op de pak en laat het geheel nog even 5 minuten slinken.
  5. Doe de pasta vervolgens op een bord en voeg daar de cherrytomaatjes aan toe en wat zout en peper.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Eetsmakelijk!

Liefs,

Nadia

 

You may also like

2 comments

zonderzooi augustus 8, 2016 at 6:19 am

Hmmm ziet er goed uit, pasta pesto is altijd lekker!

Reply
healthyflavours september 20, 2016 at 9:29 pm

Ja dat vindt ik nou ook! Heb je deze variant al eens geprobeerd?

Reply

Leave a Comment