Wie kent het niet, pasta carbonara? Ik ben er dol op. Thuis was ik aan het expireren geslagen en schudde zo een heerlijk recept uit mijn mouw. En wat bleek, ze smaken naar pasta carbonara. Ik vertel je snel hoe jij ze kunt maken!
Wat heb je nodig? (Voor 8 stuks)
- Een pakje bacon
- Bosuitje
- Een handje geraspte kaas
- 1 eigeel
- 200 gram bloem
- 100 ml yoghurt
- 4 eetlepels maïs
- Snufje zout
- Paprikapoeder
- Olijfolie
Hoe maak je de pasta carbonara hapjes?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de bloem en yoghurt in een ruime kom en voeg het zout hier bij. Kneed dit tot het een egale massa wordt.
- Vet de bakvorm of voorgevormde cups in met olijfolie en verspreid de bacon daar in.
- Verdeel het deeg over de met bacon bedekte cups.
- Bestrooi met de geraspte kaas en paprikapoeder.
- Doe het voor 20 minuten in de oven.
- Snijd de bosui in stukjes en voeg die samen met de maïs toe zodra je de hapjes uit de oven hebt gehaald.
Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Eetsmakelijk!
Liefs Nadia