Home Little pleasures Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

written by healthyflavours december 19, 2015

Oreo cheesecake wie kan het weerstaan? Hier zwichten zelf de niet taartliefhebbers voor.

Niet zo healthy, maar zeker een pleasure in mijn levenstijl. Met de juiste balans kun je dit binnen je eetpatroon laten passen. Nu moet ik toegeven dat ik eigenlijk niet z’n taartfreak ben. Maar voor een Oreo cheesecake maak ik graag een uitzondering.

Nu vraag jij je natuurlijk af hoe ik deze taart gemaakt heb. Het is eigenlijk heel simpel en je hebt er vrij weinig voor nodig. Dat begint al goed toch?

Oreo Cheesecake
Benodigdheden
– 100 gram creamcheese
– 250 ml verse slagroom
– 2 eetlepels gesmolten roomboter
– 2 rollen Oreo
– 1 staafje vanille
– Eventueel 3 theelepels suiker

Bereiding
1: Stop de inhoud van een rol Oreo koekjes in een kom en verkruimel ze vervolgens tot het een zandkorreltjes structuur heeft. Ik doe dit gewoon met een vork. Zodra je die structuur hebt kun je twee eetlepels boter toevoegen, die je van te voren laat smelten. Even doorroeren en de bodem is klaar. Vet je bakvorm in met een beetje boter, doe de Oreo kruimels erin en druk het aan met een lepel.

2: Doe de verse slagroom in een kom en klop deze op met een mixer tot het een mooi volume heeft. De creamcheese doe je in een andere kom en daar voeg je de vanille bij en eventueel het suiker. Dit mix je tot een egale massa en je voegt vervolgens de verse slagroom toe, die je ook nog even mee mixt.

3: Open de tweede verpakking met Oreo koekjes en haal daar vijf koekjes uit. Verkruimel die en meng dit door het beslag.

4: Schenk het beslag in de bakvorm over de bodem van Oreo kruimels heen. Als je dit gedaan hebt, kun je de laatste Oreo koekjes die over zijn op het beslag leggen of opeten 😉

5: Doe de taart in de koelkast. En nu heel veel geduld hebben…. 5 uur.

Laat je even weten hoe jouw Oreo cheesecake gesmaakt heeft?

Eetsmakelijk,
Liefs Nadia

You may also like

Leave a Comment