Home Diner Nasi ala Nadia 

Nasi ala Nadia 

written by healthyflavours augustus 1, 2016

Ben jij ook zo dol op nasi? Ik iedergeval wel! Op mijn Instagram deelde ik al een foto van mijn nasi. Omdat jullie wilde weten hoe ik die van mij maak, deel in nu het recept. Zoals ik mijn nasi het lekkerst vind! 


Benodigdheden (5 personen)

 • 500 gram basmati rijst
 • 5 kippenpoten 
 • 200 gram snijbonen
 • 5 eetlepels mais 
 • Handje cherrytomaatjes
 • Lassi nasikruiden
 • Eetlepel paprikapoeder
 • 2 theelepels knoflookpuree 
 • Scheutje ketjap manis
 • 2 theelepels sambal
 • Olijfolie
 • Zeezout

Bereiding

 1. Je begint met het marineren van de kippenpootjes. Pak een kommetje en doe daar een scheutje ketjap manis in, met het knoflookpuree, paprikapoeder en de sambal. Smeer de kippenpootjes hier goed mee in en laat het intrekken in de koelkast.
 2. Kook de rijst volgens de instructie van het pak. 
 3. Doe de olijfolie in een wokpan en bak daar vervolgens de snijboontjes en mais in. 
 4. Bak de kippenpootjes af in een ruime pan met een beetje olijfolie. 
 5. Laat de vocht uit de rijst trekken en voeg daar vervolgens een beetje jus van het vlees aan toe samen met de nasikruiden en de snijboontjes met mais. Roer dit geheel goed door.
 6. Doe de nasi nu op een bord met de kip erbij.
 7. Snij de cherrytomaatjes doormidden en voeg die toe aan het bord als garnering.

Ik ben benieuwd hoe het je smaakt! Let me know 😉

Liefs, Nadia 


You may also like

Leave a Comment