Home Drinks Matcha watte?

Matcha watte?

written by healthyflavours april 8, 2016

Vele kennen het product matcha wel. Hebben het wel eens voorbij zien komen, zelf gebruikt in baksels of een lekkere matcha latte ergens weten te scoren. Toch vertel ik je graag nog eens wat matcha nou eigenlijk is.

Matcha watte?


Matcha is groene thee dat afkomstig is uit Japan. Na het oogsten van de plant liggen ze een aantal weken in de schaduw om vervolgens gestoomd, gedroogd en verpulverd te worden. Zo ontstaat het bekende poedertje. En het zit vol aminozuren, vitaminen en mineralen. Japanners drinken het als thee maar je kunt er veel meer mee. Je kunt er ijs van maken, heerlijke baksels of een smeuïge latte. Dat laatste leg ik je nog eens uit want daar ben ik helemaal fan van.

IMG_2261

Matcha latte

Op mijn Instagram zie je het vaak voorbij komen. Het groene warme drankje. Nu krijg ik regelmatig de vraag hoe ik mijn matcha latte maak. Ik leg het je graag uit, zo kan jij net als ik genieten.

Je hebt nodig:
– 1 tl. matcha poeder (ik gebruik die van Body & Fit)
– 300 ml. soya melk
– melkopschuimer

Bereiding:
Het is even passen en meten maar oefening doet wonderen. Mijn eerste home made matcha was een grote flop, leek nergens op en smaakte lang niet zo lekker. Matcha heeft van zichzelf een bittere smaak en met de juiste verhouding soya melk wordt het milder. Het is dus maar net wat je lekker vindt, je hoeft je daarom niet perse aan mijn verhoudingen te houden maar probeer vooral zelf lekker uit.

  1. Je doet 1 theelepel matcha poeder met 150 ml soya melk in je melkopschuimer
  2. Zodra dit klaar is schenk je deze vast over in een beker
  3. Spoel je melkopschuimer goed om en doe daar dan 150 ml soya melk in en klop deze op
  4. Schenk nu ook de opgeschuimde soya melk in de beker erbij
  5. Genieten maar

Je kunt naar smaak nog eventueel suiker toevoegen. Dit kun je het beste doen bij stap 1.

Laat je weten hoe de matcha latte smaakte?

Gezonde groetjes,
Nadia

You may also like

Leave a Comment