Pesto zoals vele die kennen uit een potje, daar zit niet in wat je denkt dat er in zit. Kijk maar eens op mijn blog naar De pest aan pesto uit een potje. Daarom deel ik het recept voor het maken van traditionele pesto.
Benodigheden
- 1 flinke bos verse basilicum
- 3 teentje knoflook
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 80 gr parmenzaanse kaas
- olijfolie
Bereiding
Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie door elkaar in een mixxer. Giet er telkens een beetje olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Stop het in een potje en smullen maar!
Smakelijk
4 comments
Altijd lekker, zelfgemaakte pesto! Ik maak hem bijna hetzelfde, maar dan met hennepzaden in plaats van pijnboompitten. Ook erg lekker.
Dat klinkt ook lekker! Ga ik zeker een keer proberen! Leuk dat je het ook zelf maakt!!
[…] terugkijken. Ik maak na het kijken van de aflevering mijn pesto altijd zelf. Hier staat ook een recept van op mijn blog. Zeg nee tegen namaak […]
[…] 4 eetlepels home made pesto […]