Home JUIZ~S JUIZS DETOX TILL DINER

JUIZS DETOX TILL DINER

written by healthyflavours augustus 8, 2015

Ik aan de detox… 3 dagen alleen maar sapjes en ’s avonds een lichte maaltijd. Is dit te overleven? Ik testte het voor je uit!

Zoals je wellicht wel weet heb ik al eens eerder een detox sapkuur gedaan. Dit keer heb ik de die van JUIZ~S voor jullie uitgetest. Op mijn Instagram heb je een aantal weken geleden ook al mee kunnen doen aan een winactie, waarbij ik twee keer een kuur cadeau deed. Mijn korte bevindingen zijn ook daarbij beschreven. Maar nu het echte werk. Wat voelde ik? Had ik honger? Ben ik afgevallen? Kreeg ik energie? Ik vertel het je allemaal.

image9

Juiz~s
Juiz~s staat voor genieten en gezond leven. Ze geloven er in dat het te combineren is. Daar kan ik mij helemaal in vinden. Ik word altijd zo moe van de vraag “vind je het niet vervelend altijd maar gezond te eten” of “eet je nooit een snoepje”. Ik kan zo ontzettend genieten van puur en vers eten, dat ik met gemak en plezier de “slechte” maaltijden laat staan. De juices van Juiz~s zijn cold pressed en zonder toevoegingen. Zo worden alle vitaminen, mineralen en enzymen behouden.

Juiz~s detox 3 daagse till diner
Vier sapjes verspreidt over de dag en als afsluiter een gezonde maaltijd bestaande uit groenten. Nou dat klinkt als muziek in de oren en dat helemaal met dit mooie zomerse weer. Een puur genot dacht ik zo, de hele dag door sapjes mogen drinken. En daarnaast ook nog detoxwater. Yum!

image6

Mijn ervaring
Afbouw: geadviseerd wordt voor je begint met de detox je eten af te bouwen. Om zo de overgang zo klein mogelijk te maken en je lichaam op de detox voor te bereiden. Het ging vrij simpel, twee dagen voor ik begon ging de afbouw van start. Ik at geen vlees en vis maar vooral veel groente, nog een paar rijstwafels, een gekookt eitje en fruit. Daarop volgend plande ik een dag waarbij ik alleen groente en fruit at. Het was heerlijk en mijn lichaam reageerde goed. Ik had vooral ontzettend veel zin om met de kuur te beginnen. Ik ging vroeg slapen en met een plezierig gevoel stond ik de volgende dag op.

Detox dag 1: Ik had ontzettend veel plezier in het drinken van de sapjes. Ik mocht er vier en ze bevielen stuk voor stuk erg goed. Een klein minpuntje vind ik wel dat ze niet ontzettend vullen. Ik vond dat niet vervelend, maar ik kan mij zo voorstellen dat andere dit wel zo zouden kunnen ervaren. Tussen de sapjes door dronk ik veel water en heb ik waterijs gemaakt van water, gember en citroen. Ideale tip voor tijdens het detoxen. S’ avonds heb ik zoete aardappel gegeten met wok groente, cashewnoten en een halve avocado. Dat was echt het toppunt van de dag en daarmee een heerlijke afsluiting. Voor ik ging slapen nam ik nog een gembershotje, die was toch iets sterker dan verwacht maar prima te doen.

Detox dag 2: Vandaag werd ik wakker met ontzettend veel energie en ik voelde een rust over mijn lichaam heen. Het was een heel fijn gevoel. Ken je dat moment dat je probeert te stoppen met denken voor een minuut en dat dan niet lukt. Ik vind dat echt frustrerend. En nú, nu werd ik gewoon zo wakker. Fantastisch! Ook deze dag heb ik weer volop genoten van de sapjes en keek ik wel weer uit naar het avondmaal. Ik heb geen echte trek ervaren maar het idee dat ik later die dag nog mocht eten was echt een magisch gevoel. Ik kon al een vreugde dansje doen bij het idee. Dit keer at ik de left overs van gister: avocado met wok groente, bakje champignons en cashewnoten. Ook deze dag sloot ik af met het gembershotje.

123

Detox dag 3: Ik werd wakker met het gevoel dat de wereld aan mijn voeten staat. Een nieuwe dag en dankbaar voor het leven. Ik voel me helder en zie er eigenlijk best tegen op om na vandaag te moeten stoppen met de detox. Ook vandaag verliep weer perfect. Eindelijk voor een grote beurt naar de toilet geweest, ik weet dat je dit al vanaf het openen van deze post wilde weten. En inmiddels twee kilo lichter. Mijn moeder en ik besloten uiteten te gaan. Een echte challenge, als je alleen groente mag eten. Maar het is goed gegaan, als drinken nam ik een glaasje Spa blauw me een citroentje. Dat vind ik normaal ook lekker om te bestellen. En ik at gegrilde groente en een salade. Eenmaal thuis heb ik het gembershotje nog genomen en ben ik regelrecht mijn bed in gedoken.

Opbouw: Na drie dagen detox is het best gek weer te mogen eten. Opbouw dag nummer 1 bevatten alleen groente en fruit, best een feestje na drie dagen sappen. En de tweede dag voegde ik daar rijstwafels en volkoren pasta aan toe. Appeltje eitje!

3Conclusie

  • 3 kilo lichter
  • Geen sprintjes naar de toilet hoeven nemen
  • Geen hoofdpijn, misselijkheid of honger gehad
  • De sapjes zijn van lekkere combinaties gemaakt en dat proef je
  • Helder in mijn hoofd
  • ENERGIEK!

Hopelijk vond je het leuk om te lezen hoe ik de detox driedaagse ervaren heb en zijn je vragen hiermee beantwoord. Mocht dat niet het geval zijn kan je altijd een reactie plaatsen! Ook ben ik benieuwd naar jullie ervaringen 😉

 

Gezonde groet,

Nadia

Leave a Comment