Home Weetjes Ik kies bewust

Ik kies bewust

written by healthyflavours april 26, 2016

Ook ik ben er wel eens ingetrapt, het groene of blauwe vinkje op producten. Vooral toen het pas net ontwikkeld was. Tot een paar weken terug wist ik niet eens dat er twee kleuren vinkjes waren. Weet jij wat ze inhouden?

nieuwe-criteria-ik-kies-bewust-vinkje

In het nieuws is er momenteel veel ophef over. Want hoe bewust ben je nu eigenlijk als je een product met het vinkje kiest.. Ik geef je snel wat opheldering.

Een blauw vinkje in een blauwe circel staat voor een “bewuste keuze” binnen een productgroep. Dus koop jij een zak patat in de supermarkt en je denkt gezond bezig te zijn.. Ik help je graag even uit die droom. Natuurlijk is het niet gezond, met je gezonde verstand kun je dat zelf ook inschatten. Staat er een blauw vinkje in een groene circle op, dan maak je klaarblijkelijk een gezondere keuze in de productgroep. In dit geval kies je dus een van de minder ongezonde zakken patat.

#mijnmening is dat het vinkje slechts een stempel is voor de meerderheid van de samenleving. Eigenlijk worden wij over een kam geschoren. Want wat voor mij een gezonde of bewuste keuze is, is dat niet persee voor een ander. Elk lichaam is en reageert anders op producten. En zo heeft ook iedereen andere hoeveelheid voedingsstoffen nodig. Daarnaast vind ik dat het een hele hoop verwarring schept. Ook ik ben er wel eens ingetrapt, je neemt het toch onbewust in je op. De schijn wordt hoog gehouden, dat men gezond of bewust eet maar… Gezonde en natuurlijke producten zoals fruit en groente hebben het vinkje niet. Conclusie? Die mag je nu voor je zelf trekken maar ik zeg:

Bye bye vinkje, hallo verstand.

You may also like

Leave a Comment