Home Smeersels Homemade hummus

Homemade hummus

written by healthyflavours mei 29, 2016

Een tijdje terug ontving ik van Terrasana een pakketje met o.a. heerlijke Tahin. Ik wilde er graag wat mee gaan maken maar wist niet meteen wat. Na een beetje rond vragen, is het hummus geworden.

Ik vind hummus echt heerlijk en kan het elke dag eten als ik wil. Normaal koop ik dan gewoon een pakje in de winkel, lekker makkelijk. Maar nu ben ik er achtergekomen dat homemade nog twee keer zo makkelijk is. En je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Ik vertel je snel hoe jij het thuis kunt maken!

image

Wat heb je nodig voor de hummus?

1 citroen
200 gram kikkererwten
2 el tahin*
2 teentjes knoflook
schuitje olijfolie
snufje zout
paprikapoeder
harissa pepersaus*

*Terrasana tahin: ik vertel je nog kort even iets over dit product. De tahin van Terrasana is gemaakt van 100% biologische ongepelde sesamzaden. De smaak die je door de hummus heen proeft door deze tahin is echt heerlijk. Je proeft echt de pure smaak van de sesam. Ik raad je aan daarom deze sesampasta (tahin) door je hummus te doen.

* harissa pepersaus: die mag ook zeker niet ontbreken in je hummus. Het is een echte smaakmaker in het recept. Je proeft de heerlijke smaak van paprika, rode peper en knoflook.

image

Hoe maak je de hummus?

Wellicht heb je het al op mijn instragram voorbij zien komen, ik heb voor jullie een instructiefilmpje gemaakt. Het leek mij een leuk idee om af en toe eens te filmen hoe mijn  recepten gemaakt worden. Super handig nu deel ik hem ook hier met jou op mijn blog. Klik hier om hem te bekijken! hummus filmpje

image

Ik ben benieuwd hoe die bij jou heeft gemaakt!

Liefs,

Nadia

You may also like

Leave a Comment