Home Keuringsdienst van waarde De keerzijde van Goijbessen

De keerzijde van Goijbessen

written by healthyflavours mei 11, 2014
Ik at ze al een tijdje door mijn yoghurt, de goijbessen. Elke keer als ik ze gegeten had, moest ik overgeven. Dat gaf mij de reden om te onderzoeken wat er eigenlijk bekend is over deze bessen.

Gojibessen zijn bessen van de Boksdoorn (Lycium barbarum en Lycium chinense), een plant uit de nachtschadefamilie die stamt uit Azië. De bessen van deze plant worden verkocht als ‘superfood’ omdat ze veel antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten.j

Er zijn geen aanwijzingen dat gojibessen giftig zijn of schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is echter mogelijk dat vergelijkbare bessen met een andere samenstelling, bijvoorbeeld giftige bitterzoetbessen, zijn verwisseld of vermengd met gojibessen.

Ook zijn er enkele gevallen bekend van allergische reacties na het eten van gojibessen bij mensen die al een voedselallergie hadden.

Onderzoek van de NVWA heeft nog geen oorzaak van de klachten aan het licht gebracht. Uit de literatuur is wel bekend dat bij inname van grote hoeveelheden gojibessen misselijk en overgeven kan optreden.

Ik eet ze al een geruime tijd niet meer. En jij, hoe denk je er over?

You may also like

Leave a Comment