Home Diner Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

written by healthyflavours april 16, 2016

Ja knipper nog even twee keer met je ogen. Je leest het goed.. Bloemkoolpizza. Ik hoorde het al veel voorbij komen maar betwijfelde of het echt naar pizza zou smaken. Ookal hou ik niet van bloemkool en ook niet van pizza, vond ik het het proberen waard.

Ben jij benieuwd hoe je zo een bloemkoolpizza maakt? Lees dan gauw verder, ik vertel het je! Ik kan je vast vertellen dat het een rommeltje kan worden in je keuken.

Wat heb je nodig voor de pizzabodem? 

Van de hoeveelheden kun je drie pizzabodems maken.

  • 1 bloemkool
  • 150 geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 eetlepels oregano

 

Hoe maak je de bloemkoolpizza?
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden

Stap 2. Snij de bloemkool in stukjes en doe deze in de blender en voeg daar vervolgens ook de cashewnoten aan toe

Stap 3. Doe het mengsel in een grote kom en voeg daar de parmazaanse kaas, eieren en oregano aan toe. Kneed dit door en rol daar drie grote ballen deeg van.

Stap 4. Verdeel het deeg over bakpapier en doe het voor 30 minuten in de oven. Draai tussendoor de bodem even om.

Stap 5. Bekleed de bodem met ingrediënten naar keuze. Ik besmeerde hem met tomatenpuree, chorizo, feta, ui, tomaat, olijven en basilicum. Doe het dan nog even 10 minuutjes in de oven.

Smullen maar! Ik ben benieuwd hoe die van jou smaakte.

Liefs,

Nadia

You may also like

Leave a Comment